analytics

Misset Horeca - Koffieautomaat wordt node gemist door het nieuwe werken

©VitruviusMedia
Ook als je toegang hebt tot de koffiemachine op kantoor,  omdat je "op kantoor"  is het geen garantie voor contact.
Als je je afsluit, waar je ook bent, is je kans op contact minder.
Ben je echter regelmatig op de plek waar ook collega's zijn, en dat kan het kantoor zijn, dan is het contact hechter en meer waardevol.
Je ontmoet weer echt  elkaar. In plaats van "dat je elkaar ziet".
Mijn ervaring is dat een dergelijke ontmoeting meer waarde heeft, en dat is niet alleen zo met collega's. De locatie kan helpen door de inrichting, kleur , geluid (of juist het gebrek daar aan).  
Ontmoet jij je collega's ook alleen bij het koffieapparaat en doe jij aan HNW? 
Was is je mening?  Hieronder het artikel uit Misset Horeca.




Misset Horeca - Koffieautomaat wordt node gemist door het nieuwe werken
"Het nieuwe werken waarbij medewerkers zelf bepalen waar, met wie en hoe laat ze hun werkzaamheden verrichten is veel minder ideaal dan velen denken. MT Magazine heeft de schaduwzijden van het nieuwe werken, dat ook grote invloed heeft op de catering, op een rij gezet. Uit het overzicht blijkt dat het nieuwe werken gepaard gaat met een geïsoleerde positie van de medewerkers en ten koste kan gaan van sociale activiteiten. De kans op burnout wordt daardoor groter, zo bleek uit onderzoek van de Universiteit Nijmegen.

Het contact met de collega’s wordt er niet beter op. Ondanks mail, sms en Twitter vinden medewerkers het ‘niet zichtbaar zijn voor de collega’s’ een gemis. Een gevolg daarvan is ook dat de onderlinge affiniteit afneemt. Dat betekent meer kans op een conflict.

De koffieautomaat wordt node gemist. Nieuwe ideeën die vroeger bij deze automaat ontstonden, komen nu door toedoen van het nieuwe werken een stuk lastiger tot stand. Minder informeel contact en minder uren op de zaak zal gevolgen hebben voor de bedrijfscultuur en de binding met het bedrijf, aldus MT Magazine, om toe te voegen dat hierover weinig onderzoek bekend is."

donderdag 03 maart 2011, Jaap de Graaf
Bron:  Misset Horeca